Archive for június, 2006


Elindult a Goldenblog 2006

Mostantól lehet nevezni. Nekem ugyan még nem jön le, de elvileg már a hivatalos oldal is fut. Goldenblog 2006


Hogyan üssük ki a pszichopatákat?

Hogy mi teszi a neten áldozat után kutató pszichopatákat különösen veszélyessé? A pszichopaták rendkívüli módon értenek ahhoz, hogy miként kell egy közösséget hekkelni. Ez a social engineering egy sajátos változata, aminek sajnos megvan a maga művészete.


Wikik még messze vannak a csúcstól

2009-re a wikik fővonalas együtműködést segítő eszközökké válhatnak a cégek 50%-a számára és ez lebontja a tartalomgyártás klasszikus hierarchikus formáját a vállalaton belül.


Hétvégére: A világ legjobb videoklippje

Pitchfork után szabadon – mellesleg a p2p-re felesküdött gyűjtők meggyőzésére – be akarom bizonyítani, hogy a világ legjobb videoklippjei megtalálhatóak a YouTube-on.

Legyen ez az első:

Ha küldesz nekem egyet ide hozzászólások közé, hétfőre nagyon boldog és elégedett ember leszek.


Mikroformátumok előre

Két napja egy újságíróval beszélgettem a web 2-ről és az egyik keresztkérdés az volt, hogy akkor most mi is van ezekkel a mikroformátumokkal? Mi ez, meg egyáltalán web 2-e? Szerencsére szimpla hadován túl nagyjából képben voltam, hogy ez a kis dolog hamarosan komoly változásokat hoz a webre a strukturált adatokkal dolgozó alkalmazások számára – a mostani kettesek még nem igazán használják -, vagyis a naptárak, filmek, termékek értékelése és bemutatása terén – stb. -, és ami a saját szempontomból igazán fontos, az ismertségi hálózatok megjelenítése kapcsán.


Bush vajon megéri?

Hogy doransky reggel óta – kötelezően – bezárt ablak mellett ül egy légkondicinálót még soha nem látott helységben és kettő órakor sem tud kimenni ebédelni, mert magukat jólöltözöttnek gondoló – ***vafontos – fegyőrök visszaparancsolják a helyére, permanens “még fél óra” felkiáltással?

Országomat és a fél karomat egy hamburgerért, vagy legalább egy kis friss levegőért.


Web, mint platform? Hát persze…

Ügyes webes applikációk fejlesztése még a legjobban ellátott fejlesztő csapatoknak is óriási kín, nagy buktákkal. Ez jött le nekem Scott Live fejlesztés tapasztalatait összefogó bejegyzéséből .