Archive for július, 2006


A web gyorsan mozdul a statikus oldalaktól a dinamikus szolgáltatások felé

Egy friss kutatás szerint a web irgalmatlanul gyorsan mozdul el a statikus hipertext rendszer irányából a dinamikus interaktív szolgáltatások felé emberek és gépek közt.


Jönnek fel a hálózatépítő oldalak

AdAge cikke szerint 2006-ban 180 milliót hoz egymagában a MySpace és 35 milliót minden egyéb vertikális vagy sima hálózatépítő oldal. A bevételekben jelentkező eltérések azt is mutatják, hogy nagyon forr a piac, a “győztes mindent visz” szituációnak ugyanis csak robbanási időszakban kedvez a net és a konszolidáció általában 3-4 hasonló erejű szereplő megjelenését eredményezi, no meg egy nagy falka apró követőét.


Épp időszerű

A konkurens szolgáltatók összecsapásai és intrikái egyáltalán nem korlátozódnak kicsi hazánkra. Néhány napja épp a legveszélyesebb Netscape.com alatt futó digg klón gazdája csinált egy gyönyörű flémet a “felhasználók szavazzák fel a híreket” ötlet eredeti gazájával, Kevin Rose-al.

A dolog ott is vicces személyeskedés irányába mozdult néhány nap alatt. Tanulság? Hát az nincs sok.

A vitában egyébként Calacanis-nak van igaza. Ez a történet is az OS hagyományokra megy vissza, ahol bizony a központi fejlesztő csoportokat meg kell fizetni, a Firefox is – többek között Google pénzen – ettől repül.


Venice projekt

Ha minden igaz, a Kazaa-t piacra dobó és a telefontársaságokat megszorító Skype fejlesztőjeként elhíresült Svéd páros most nekivág TV biznisz lemészárlásának is.


GoldenBlog

UPD: Miután egyeseknek nem tiszta, ezt blogot én írom egyedül, amit írok a fejemből pattan ki, az enyém. Nem a HVG írja, sem a Blogter, nem is az A, legfőképpen nem más, csak én. Mármint nem más, hanem én. Érthető vagyok? Én. doransky.hu

Most, hogy mindenki főgonosza én lettem – nyaralás ide vagy oda – újra el szeretném mondani, hogy ez egy verseny és mint minden verseny, ez sem demokratikus, sem nem megérdemelt – Copyright 2006. -. Kifejezetten azoknak nem, akik nem jutottak be.


Egy hét szünet

Mátol egy hétig szabadságon leszek, feltöltődöm, fényképezek – Tornado-t emeljék magasba az angyalok a gépért -, legyetek jók. Ja és szavazzatok a GoldenBlogon Galántai Zolira, Tornadoékra, Keltre, Rabbitra, Randomstreetre, Parára, Matyira és a többi ügyes bloggerre.


Goldenblog

Kéretik minden Goldenblogba nem bejutott megkeseredett bloggert fáradjon ebbe az irányba:

Ez ugyanis egy verseny. Tessék hozzászokni, hogy az ilyesmi soha nem demokratikus, sem nem megérdemelt. Ez van, ezt kell szeretni és pont ez benne a jó. Több, mint százezer blog van már ebben a kicsi országban is, a long tail pedig nagyon, de nagyon hosszú. Annyira, hogy még te is beleférsz.