Az iPhone trükkje

A tegnap esti bejelentés kapcsán, amikor kiderült, hogy mindenféle olyan funkcióval felruházzák az iPhone-t, amivel már minden rendes okos telefon 2-3 éve rendelkezik, egy dolog vágott homlokon. A telefon 31,566 Ft-ba fog kerülni, állítólag speciális előfizetéssel pedig még akár ennek a töredékéért el lehet majd vinni.

Pusztán egy évvel az első széria kidobása után Jobs fogta magát és az egész telefont átsorolta a prémium kategóriából az átlagos felhasználó pénztárcájához úgy, hogy van benne GPS és 3G. Eddig ezek a telefonok nagyjából 100.000 fölött voltak hozzáférhetőek a konkurens gyártóknál.

Ha más nem is, ez az ár valószínűleg be fogja robbantani az értékesítést és most már világosan látszik, hogy az első szériás iPhone csak előjáték volt.

Mesterségesen magasra vitt árral csak azt akarták elérni, hogy a menedzserek, a vezető nördök és mindenki, aki az átlagnál jobban keres és minta a társadalomban akarjon és vegyen egy ilyen telefont, mutogassa meg az ismerőseinek, beszélgessenek róla. Aztán most szépen megszüntetik a legnagyobb visszatartó erőt, az árat. Okos lépés, szerintem ezzel nagyjából 1 év alatt legyalulják az okostelefonok piacát, ami egy-két éven belül a számítástechnika legfontosabb területévé fog válni.