I love wireframes, patterntap és dropbox

Az utóbbi időben két olyan oldalt találtam, amire rendszeresen visszajárok, mert szakmai szempontból igen érdekes, tanulságos dolgokat lehet találni.

Az egyik oldal az I love Wireframes, ahol a világ legkülönbözőbb szolgáltatásaiból kikerülő korai vázlatokat tudod megnézni, legyen az a Vimeo kategória oldala, vagy valami egészen más. Ha valaki szereti a drótvázakat, ezen az oldalon tanulhat, hogy hogyan csinálják mások.

A másik oldal, ami szintén hasonló megfontolásból működik a Pattern Tap, ez nem egy klaszikus dizájn gyűjtögető oldal, ahol meg tudod nézni, hogy milyen új weboldalakat tettek le az asztalra, hanem bizonyos tipikus interfész elemeket, vagy csoportokat ki hogyan csinál meg. Néhány perc alatt több tucat regisztrációs form mintát, fejléc navigáció mintát, stb. tudsz átnézni.

A harmadik eszköz pedig a Dropbox, amely teljesen ártatlanul a gépeden egy mappában szinkronizál a felhővel és a többi gépeddel fájlokat. Egyszerű, talán még triviálisnak is nézhető megoldás a weben publikussá tehető fájlokkal 2Gb ingyenes tárhely kapcsán nekem a munkával kapcsolatban megkerülhetetlen lett.