Az iPhone jobb, mint a web

Minél többet nézegetem, annál biztosabb vagyok benne, hogy az iPhone a valaha kitalált egyik legjobb platform.

Az iPhone alkalmazások a Facebook-kal ellentétben egyáltalán nem tűnnek beleerőszakoltnak és használhatatlannak, a minőségi követelmények miatt nem is nagyon kerül bele nagyon használhatatlan és irritáló alkalmazás, ami a felhasználók kedvét esetleg elvenné a felhasználástól. Az iPhone alkalmazásokkal nem egyszerű spammelni, így nincs az a tapasztalat, hogy az ismerőseid lerohannak mindenféle hülye kvíz programmal, cserébe a felhasználók valóban fizetnek a felrakott programokért.

De visszatérve a webre, az iPhone-nak három nagyon nagy előnye van a webbel szemben, mint platform:

E három elemnek persze ára van, fel kell adni a szabadság egy részét, de jelen pillanatban, pénzt keresni, alkalmazást fejleszteni és felhasználók felé szolgáltatni sokkal egyszerűbb az iPhone-ról, mint a webről, ez sajnos tény.

Az iPhone-nal összehasonlítva a web egy kicsit túlságosan szétszabdalt, túl sok feladatot hárít a fejlesztőkre, akik ahelyett, hogy az alkalmazások minőségével törődnének, tárolással és fizetési megoldásokkal szöszmötölhetnek és azzal, hogy elérjék a felhasználókat.

Ez utóbbit a weben a Google és a Facebook-hoz hasonló szolgáltatások is megteremtették, a web így marketing szempontból talán még jobban is támogatott infrastruktúra, de minden másban valahogy kicsit öreges.