Tippelni valakiről

Akármennyit gondolkodtam rajta, nem találtam még megoldást arra – ahogy nézem más sem -, hogyan lehet emberek jövőbeni teljesítményét megtippelni. Az egyetlen igazán működőképes eszköz a múltbéli teljesítmény vizsgálata, de persze ez sem 100%-os, mert gyakran a múltbéli teljesítmény nehezen emelhető ki a “környezetből”.

Az egyik tipikus példa a felvételi procedúra, amikor valamilyen előirányzott paramétereket és némi vizsgálódást követően embereket kell néhány 10 perc alatt értékelni. A múltbéli teljesítményekkel ebben az esetben a leggyakoribb probléma, hogy nem feltétlenül lehet látni, hogy milyen kontextusban jött létre és konkrétan mihez fűződik.

A dizájnerek például nagyon jól szemlézhetők online, a dizájner piac kitermelte azokat a közösségi oldalakat, ahol az ember rátalálhat a tehetségekre, de más piacokra ez nem jellemző.

Az előadásokkal hasonló a helyzet. Aki jól ad elő, az valószínűleg máskor is jól fog előadni, de érdekes módon ha szeretnél megtalálni egy jó előadót egy konkrét témában, nem tudod. Nincs adatbázis a jó előadókról, felvételekről és beszédekről. Egy dologból lehet csak dolgozni, az ajánlásokból. Az ajánlások pedig néha nem jönnek be.