Webes RSS olvasó

Webizen:

Kezdésnek a web.zin.hu-ról lementetem az OPML forrásokat majd sikerrel importáltam. Kellemes meglepetés ért amikor a feedjeimet drag & drop át tudtam húzni a dobozok közé, ennél felhasználó barátabb módon már nehéz volna megoldani. Ha egy oldalon nem férnek el áttekinthetően a feedek létrehozhatók további oldalak (tabbed browsing – ismerős valahonnan?), sőt a húzd és ejtsd a „fülek” között is működik. Az RSS mellett kezeli az Atom feedeket is.

Én a saját kis személyre szabott RSS olvasóimmal mindig elvoltam, de most már egyre jobban kiváncsi vagyok, hogy mi veszi rá az embereket az online RSS olvasó használatára. Laptopot használok levelezésre és böngészésre, RSS olvasásra szóval nem kell attól félnem, hogy a nap egyik felében kialakított környezet és RSS csomag nem lesz elérhető a nap másik felében.

A rádobálhatóság, a tabbed browsing, a jó huzalozástól az ember még nem veszi észre, hogy miért jó perceket szórakozni az RSS-ek importálásával, ha egyszer a kedvencekből is pillanatok elérhetőek az oldalak. Torn szokta mondani, hogy az RSS olvasó a kurváknak van, nincs benne semmi extra.

De ha így van, akkor miért annyira sikeres a netvibes féle RSS modell? Csak egy érvem lenne rá, már boldogabb lennék.