Felhasználó

Régóta megy az RSS-el kapcsolatos kérdés a Blogteren, akarunk-e címlapi feedet, kategóriánként, stb. A kérdés lezárva, Benjamin megcsinálta és közzétette a Blogteren itt a címlapi RSS értesítőket.

Ilyenkor azért érzem egy kicsit, nem annyiszor, mint kellene, hogy a külföldön már régóta bontakozó trendek ide is beszivárognak. Nincs ugyan nagy piac, de a felhasználók elkezdik birtokba venni, módosítani az elérhető szolgáltatásokat. Ki a maga módján, a többség csak a sablonok átszabásával, de néha érkezik egy-egy ilyen villanás is.

A múltkor kaptam a fejemre pont az iWiw-es kontakt lista kapcsán, hogy miért sztárolok fél óra alatt összedobható szkripteket. Hát azért, mert ezek a szkriptek egy olyan trendet képviselnek, amit korábban csak a nyílt forrású projektek körül lehetett érezni, szűk nerdi közegben. Most, hogy tágul a kép látszik, nem egy helyen és egy szinten lehet létjogosultsága, hanem szinte bárhol, ahol a lehetőség adott. Az internet valahogy ráveszi az embereket arra, hogy megosszanak, nem csak fájlokat, hanem mindent, ami közösségileg értékes lehet. Ennek pedig van egy romantikája, korábban ilyesmi és főleg ilyen méretben nem volt.