A világ 10 legjobb prezentációja

Aki valaha tartott már nyilvános beszédet, az tudja, a világ talán legnehezebb feladata sok ember előtt beszélni. Legtöbben soha nem is vállalkoznak rá, mert nehéz felkészülni, nehéz hozzászokni a figyelemhez, a szituáció soha nem olyan, mint amit az ember otthon próbál.

Ezért van az, hogy még az USA-ban is, ahol egyébként a “public speech” sokkal erőteljesebb hangsúlyt kap az oktatásban, a kiváló előadókra félistenekként tekintenek, senki nem érti, hogy miként tudnak tisztán beszélni, viccesek lenni és úgy beszélgetni a közönségükkel, mintha csak egy baráti társaságban lennének.

Ami újdonság, hogy a videó megosztó szolgáltatások segítségével ezeket az előadókat most már bármikor meg lehet nézni, lehet elemezni és a trükköket ellesni. Jelenleg még csak a külföldiek, mint pl. Guy Kawasaki, Steve Jobs, Seth Godin, Andy Kaufman vagy Lawrence Lessig:

A legjobb itthoni előadókat még nem lehet megtalálni, Simó György, vagy Barabási Albert-László, stb. Tényleg, kikről lehet tudni itthon, hogy jól beszélnek?

(forrás)