Na ki az isten?

Ma a Google egyik vezető alkalmazottja közzétette, hogy mik voltak az év legkomolyabb keresési trendjei. És bár lehetett volna tippelni rá, mégis nekem kisebb meglepetést okozott. Egy termék lett az első, amit az egyik megtervezett, a másik megmarketingelt, a harmadik megrajzolta hozzá az ikonokat, a negyedik felrakott róla egy oldalt a webre és az iciripiciri sztívi szépen learatta az egész sikert, és igen az iPhone-ról van szó.

A lista egyébként:

1. iphone
2. webkinz
3. tmz
4. transformers
5. youtube
6. club penguin
7. myspace
8. heroes
9. facebook
10. anna nicole smith

Aki nem olvasna a sorok közt, bár már a Youtube-ot kevésbé emlegetjük, még mindig nagyobb trend, mint a myspace – tehát beelőzte a korábbi vezetőt – és jóval nagyobb, mint a Facebook. Nekem az is fura, hogy egy film 2007-ben még tud akkor keresési spirált csavarni, hogy felkerüljön a top 10-be.

Az egyetlen személy a listán Anna, aki bizonyítja, hogy manapság már csak nagyon gazdag, szétdrogozott szilikon csodaként lehet feljutni a csúcsra, és csak akkor, ha csúnyán meghalunk kínos videókat hátrahagyva.

A webkinz valami 2.0-ás tamagocsi oldal, a TMZ pedig az AOL celeboldala, a club penguin pedig egy gyerekoldal, ahol moderáltan játszhatnak a csemeték pingvinest.