Primary Navigation

Social Navigation

Youtube

Youtube = oktatás

Technológia

Egy. Elkezdtem fejleszteni a rajz tudásomon, főleg karaktereket szeretnék jobban rajzolni, vettem egy Wacom nyomásérzékelős elektronikus tollat az iPad-hez – nehogymár ne ehhez ne találjak valami digitális megoldást -, és nekivágtam a Youtube-nak, hogy keressek néhány oktató anyagot. Mondanom sem kell, tele van elképesztő mennyiségű és jó minőségű anyaggal.

Kettő. Tegnap ajándékozás volt, két gyerek egy gyönyörűen meghatjogatott papír virágot készített ajándékba, kérdeztem, hogy honnan van, kiderült, hogy a Youtube-ról nézték le a hajtogatást.

Három. Kicsit később az egyik lány rokon elkezdett kötni, elővette a laptopot és egy Youtube videóban nézte meg, hogyan kell az adott mintát kötni.

Tucatszámra látok erre példát, a Youtube mintha az emberi készségek közvetítésének egyik legnagyobb motorjává vállt volna az utóbbi pár évben. A világ zenei videó klippjeinek gyűjteménye mellett láthatóan a oktatás egyik kulcsa is lett. Ha van valami, amit meg szeretnél tanulni és át lehet adni szóban, képekkel illusztrálva, majdnem biztos, hogy találsz rá Youtube-on videót.