Primary Navigation

Social Navigation

Inverteres klíma fűtésre

Szolgáltatás

A klímával való fűtés a mai napig számos kérdést felvet és számos tévhit kering a témában. Sokan úgy gondolják, hogy a klímával való fűtés drága és nem költséghatékony. Ám az inverteres klíma fűtésre optimalizálva nemcsak a nyári hűvöst, hanem a téli meleget is biztosítani tudja.

A klíma hűtő fűtő funkciója a hőszivattyú működéséből indul, a két funkció között egy szelep segítségével válthatunk. Hűtésnél a légkondicionáló készülék a lakás melegét összegyűjti és a hőszivattyú segítségével a külvilágba nyomja a kültéri egység segítségével. A levegő hőmérsékletét a hűtőközeg biztosítja. Amikor fűteni szeretnénk, a kültéri egység meleget kezd fejleszteni, ezt nyomja be a klíma a lakásba.

Ez a folyamat nem olyan energia igényes, mint például egy hősugárzó. Egy hősugárzó 1 kwh áramot arra használ fel, hogy 1 kwh fűtésenergiát állítson elő. A hőszivattyús klímák 1 kwh áram felhasználásával 3-5 kwh hőenergiát állítanak elő. Tehát a fűtés klímával sokkal jobban megéri anyagilag, mint egy egyszerű hősugárzó. Az inverteres klíma invertere úgy támogatja még ezt a folyamatot, hogy a beállított hőmérséklet elérése után szabályozza az áramfelvételt, így takarékosabban tudjuk tartani a szoba hőmérsékletét. Így már sejthető, hogy nem érdemes belenyúlni a beállított hőmérsékletű klíma működésébe. Az inverteres klímát beállítjuk egy adott hőmérsékletre és kikapcsolásig Nekünk már nem kell hozzá nyúlnunk. Sőt, a legtöbb típusnál már van időzítő is, így beállíthatjuk 2, 3 vagy akár 6 órát menjen a légkondink.

A klíma fűtés gyorsabb a szokásosnál. Bekapcsolás után pillanatok alatt 50-55°C forró levegőt bocsát ki. Ez a megoldással sokkal gyorsabban elérhetjük a megfelelő hőmérsékletet, mintha radiátorral, padlófűtéssel, vagy hősugárzóval próbálnánk meg a helyiséget felfűteni. További előnyök közé sorolható még a programozhatóság lehetősége, mellyel a kifújt meleg levegőnek nem csak a hőmérséklete, hanem az erőssége és iránya.

Az inverteres klímák szinte mindegyike képes már a fűtő funkcióra is és érdemes lehet akár temperáló fűtésre, akár a teljes ingatlan fűtétre alkalmazni ezt az új technológiát.

Klímát venne, szakembert keres? Írjon Nekünk bátran!