Primary Navigation

Social Navigation

Videó készítés tippek vállalkozásoknak

Marketing

Ma már minden marketing szakember számára evidens, hogy a vevőszerzés hatékonyabban valósul meg a célcsoport bizalmának és lojalitásának elnyerésével, mint erőszakos reklámokkal. A videó készítés az egyik legjobb módja, hogy kapcsolatba lépjünk a célcsoporttal, s ha a megfelelő tartalmakat kínáljuk számukra, a siker nem fog elmaradni…

A videók manapság a legnépszerűbb kontentek. Kielégítik a nézők gyors információszerzés iránti vágyát, a cégek számára pedig lehetőséget kínálnak a hatékony vevőszerzésre.

A recept rendkívül egyszerű: ismerd meg a célcsoportodat, s készíts olyan multimédiás tartalmakat, amelyek választ adnak a legfontosabb kérdéseikre, vagy segítik őket problémáik megoldásában!

Íme, a top videótípusok vállalkozásoknak!

Termékbemutató, összehasonlító és unboxing videó

Ezek a kontentek a „nekem is ilyen kell” érzést váltják ki a nézőkből, és hatékonyabban generálnak vásárlásokat, mint bármilyen más tartalomtípus. Mivel a videók minden érzékszervünkre, s az érzelmeinket is hatnak, képesek kíváncsiságot és vágyat ébreszteni a közönségben.

Míg a termékbemutató videók középpontjában többnyire egy termék áll, az összehasonlító videók egy gyártó különböző modelljeit, esetleg több cég hasonló termékét hasonlítják össze, a különbségekre helyezve a hangsúlyt.

Az unboxing videókban a videós a termékkel való első találkozás és a felfedezés izgalmát osztja meg a nézőkkel, ami szintén képes (főleg intuitív) vásárlásokat generálni.

 

Image videó készítés

Ennél a műfajnál a cél, hogy emberivé, szerethetővé tegyük a nézők számára a céget, illetve, hogy ilyen módon elnyerjük a bizalmukat és a kötődésüket, ami hosszú távon sikeres konverziókat eredményezhet.

 

Rendezvényvideó

Megörökíti a legfontosabb céges pillanatokat. A rendezvényvideó is alkalmas a célközönség lojalitásának megszerzésére, ugyanakkor erősíteni tudják a meglévő kollégák elköteleződését a céghez, illetve fokozhatják az összetartozás érzését is.https://dlxmedia.hu/video-keszites/

A felsoroltakon kívül még számos videótípus létezik. Készíthetünk edukációs, listázó vagy folyamatot bemutató videókat is, esetleg hirdetéseket vagy szakértői interjúkat. A lényeg, hogy ne habozzunk a videó készítést marketing céljaink szolgálatába állítani!