Primary Navigation

Social Navigation

Hol wellnessezzünk télen Erdélyben

Szolgáltatás

Nem hiába boldogabbak a skandináv népek annak ellenére, hogy sokkal kevesebb melegben, nappali világosságban és természetes fényben van részük, mint a világ más tájain: a szauna, a különböző fürdők, a wellness és a spa hozzátartozik a mindennapokhoz, feltölt, aktívan tart, ugyanakkor relaxál, boldoggá tesz, elűzi a téli depressziót. Erdélyben és ezen belül Maros megyében számos lehetőség nyílik arra, hogy a helyiek és a turisták rendszeresen beiktassanak egy-egy boldogsághormon-stimuláló, kényeztető welnessezést, szaunával vagy anélkül, masszázzsal, pezsgőfürdővel, különböző gyógyhatású borvizes vagy sós fürdőzéssel. 

Kezdjük az erdélyi wellness-lehetőségek feltérképezését Marosvásárhellyel. A megyeszékhely központjában található Plaza V Hotel díjmentesen használható wellness- és fitneszközpontot kínál. A wellnessrészlegben pezsgőfürdő, szauna és gőzfürdő garantálja a kellemes időtöltést. Emellett különféle masszázsok is igénybe vehetők. A szálloda Mercedes autókkal privát transzfert biztosít a marosvásárhelyi nemzetközi repülőtérről. A szállóvendégek díjmentes magánparkolót és ingyenes wifit vehetnek igénybe.

A Business Hotel Conference Center & Spa az E60-as út mentén, Marosvásárhely központjától 5 perces autóútra található. A tágas wellnessrészlegen fedett medence is működik, de van finn szauna, gőzfürdő, törökfürdő, aromaszauna, tepidárium, pezsgőfürdő, masszázszuhanyok és jégkút is, mindezeken kívül relaxációs tér, fitneszterem és masszázságyak is várják a vendégeket. Az Aqua Day Spa szépségápolási terápiákat, arc- és testkezeléseket kínál. A Business Hotel modern, légkondicionált szobáiban síkképernyős kábel-TV, minibár, ingyenes wifi van, a szállodában autentikus román, magyar és olasz ételekre specializálódott éttermek várják a vendégeket. A tetőteraszon elhelyezkedő bár panorámás kilátást nyújt a környező erdőre. A szállodában éjjel-nappali recepció működik. A helyszíni magánparkolót a vendégek díjmentesen használhatják. A vasútállomás 10 perc alatt, Marosvásárhely repülőtere pedig 20 perc alatt érhető el autóval.

A Hotel Privo a város központjától és fő látnivalóitól 500 méterre található. A vendégek díjmentesen vehetik igénybe a wellnessközpontot, a szaunát és a pezsgőfürdőt. A szálloda ingyenes Wi-Fi-hozzáféréssel ellátott szállást kínál. Minden légkondicionált lakóegység síkképernyős kábel-TV-vel, valamint zuhanyzóval, ingyenes piperecikkekkel, hajszárítóval, fürdőköpennyel és papuccsal ellátott, saját fürdőszobával rendelkezik. A legtöbb szálláshoz erkély is tartozik. A Hotel Privo 24 órás recepcióval, az épület előtt ingyenes, privát parkolóval és garázzsal várja vendégeit.

Az Imperial Inn Hotel az E60-as út marosvásárhelyi lejáratánál, a repülőtértől 7 km-re található. A szálláshelyen wellness-központ és egy hagyományos étterem, a Casa Ardeleana is működik. A fényűző és modern Imperial Spa wellness-központban fitness- és aerobik-termek, masszázsszalon, gyógynövényes fürdők és aromaterápiás programok várják a vendégeket. A fürdő kőfalai és egzotikus növényzete trópusi lagúna hangulatát keltik. Egy nagy, fűtött medence, gyermekmedence, pezsgőfürdő és szauna is rendelkezésre áll. A vendégek a rózsaszín himalájai sót felhasználó sóbarlangban és sószaunában is pihenhetnek.

Segesváron az UNESCO által világörökségi helyszínné nyilvánított vártól 200 méterre található DoubleTree by Hilton Hotel Sighisoara – Cavaler vendégei ingyenesen használhatnak egy finn szaunával, gőzfürdővel és fedett medencével ellátott wellnessközpontot. A vendégek felár ellenében masszázskezelést is igénybe vehetnek.

A hideg időszak közeledtével egyre keresettebbek lesznek azok a Maros megyei szálláshelyek, amelyek wellness szolgáltatásokat kínálnak vendégeiknek, ugyanakkor földrajzi elhelyezkedésükből adódóan akár a kinti téli sportok, sízés, szánkózás, hódeszkázás űzésére is lehetőség nyílik a közelükben. Ilyen szempontból Maros megyében a szovátai wellness-központok ideális helyzetben vannak. A legnépszerűbb szálláshelyek, ahol wellnessre is lehetőség nyílik: az Ensana Sovata Spa Hotel, az Ensana Bradet és az Ensana Ursina mindegyikében wellnessközpont is szolgálja a vendégek kényelmét. A Fabesca Boutique Hotel SPA 2 fedett medencével, 3 szaunával és fitneszteremmel várja a vendégeket. A spa bárral és terasszal is rendelkezik, sőt kávézó-könyvtáruk is van. A Maros Health Spa Hotelben lévő gyógyfürdőben a vendégeket medence, pezsgőfürdő és szauna is várja. Ugyancsak elérhetőek a wellnessközpont és spa szolgáltatások többek között a Hotel Relax Sovata, az Aluniş Hotel, a Lacul Ursu Hotel, Hotel Szeifert, Németh Resort, Eszter Villa szálláshelyeken is.